maanantai 21. joulukuuta 2015

Pikkujouluissa Lahdessa asti

Lahdessa osallistuin ke 9.12. Päijät-Hämeen nukkislaisten pikkujouluihin, joissa oli ohjelmana miniristipistotyö. Ohjaaja antoi kolme erilaista mallia valittavaksi. Lopulta päädyin kynttiläaiheeseen. Ehdin tehdä vain osan työstä. Tosi hienoa oli se, että saimme osta valmiiksi viimeisteltyjä liinoja - sen kun pistelet menemään! Liinojen reunat on virkattu tosi nätisti. Ostin toisenkin, vähän pidemmän (3x10cm) (1,50€).
Nyt lopulta sain pisteltyä työn loppuun asti, tällainen siitä tuli. Nämä pistellään siis langan yli. Vähän hämää että langat ovat eri paksuisia, siitä ei synny millään ihan tasaista jälkeä. Seuraava hankinta on kunnolliset suurentavat lasit!
Ja sorry vaan kuvan huono laatu, enpä muistanut varustaa sitä tulitikkua mittaa näyttämään ja kuva on otettu tabletilla, joka ei tiedä tarkentamisesta mitään. Liinan koko on 3 x 8cm.

Joulupuu on rakennettu

Tekisi mieli mennä ostamaan vihreää punosta tms että saisi kunnon vihreän joulukuusen. Käsillä olevista tarvikkeista syntyi tämmöinen. Ohjetta muuntelin vähän kun en ihan kaikkea edes ymmärtänyt ja materiaalia oli olevinaan vähemmän kuin ohjeessa sanottiin. Ei pysy pystyssä, kun ei ole poraa jolla tehdä reikä jalkaan. Ja tuolle latvaosan rungolle pitää tehdä jotain kavennustyötä, on liian tukevan näköinen. Tai sitten lisään tyveen villalankaa ympärille.
Sen ostamani muovisen kuusenoksan kanssa en ole tämän pidemmälle päässyt, liimapistoolin liima ei pidä mitään, vaikka luulin sen sulattavan kaiken muovisin - katin kontit se mitään sulata! Nämä on liimattu harrasteliimalla, eikä ne varmaan kestä käsittelyä. Nyt olisi hyvät neuvo tarpeen.
Ja näiden tötsienkin kohdalla olisi hyvät neuvot tarpeen: Näitä on kokonainen pussillinen enkä keksi mitä niillä tekisi. Ne ovat oikeasti kukkakaupan kynttiläpidikkeitä asetelmiin. Ideoita? Tuohon edelliseen kuuseen olen käyttänyt jalkana, mutta on hiukka pikkusen suhteeton. Kokonaiskorkeus on ehkä 5 senttiä ja materiaali niin kovaa muovia että minun työvälineeni eivät siihen pysty.





Ensimmäisiä yritelmiäni

Lopulta sain kuvattua, tämä taisi olla ensimmäinen valmiiksi asti tehty juttu nukkekotiin. Kuva on jostain askartelukuvastosta tai ehkä lehdestä leikattu. Kehys on kullanväristä pahvia, johon painoin kuviot palloppäisellä työkalulla, en  tiedä mikä sen nimi on. Ei tullut niin massiivisen näköistä kuin olisin halunnut. Kyllä ne raamit on näköjään tehtävä paksummasta materiaalista.
Ja taas unohtui mittatikku! Kehyksen ulkomitat noin 6 x 4,5cm.