lauantai 19. joulukuuta 2015

Viime yön askartelut - myssyjä

Facessa joku näytti hauskoja myssyjä. Ne oli siellä kuusenkoristeita, mutta tykkäsin että nukeillehan voi ihan yhtä hyvin tehdä sellaisia. Yrityksen ja erehdyksen jäljet näkyvät tässä kuvassa. On tietty tarkoitus sillä, että pohja on tukevaa pahvia. Älä korvaa sitä paperirenkaalla, se repeytyy ja saat aloittaa alusta. Sitten kannattaa myös uskoa suositusta, ja tehdä reilun pituiset langat, ettet saa pätkiä, jotka eivät kelpaa mihinkään käyttöön. :(
Keksin että pohjana voisi nukelle käyttää kuminauhaan, niin myssy ehkä pysyisi hyvin päässä. Isommassa sellainen on kaksinkertaisena - toimii.

Vapauteni alkoi . . .

. . . viettämällä tovi kirppiksellä. Tuhlasin, ei kun investoin nukkekotitavaraan ja asukkaisiin hurjat 15€.
Tämä itämaisia kamppailulajeja harrastava tyttö vaatteineen oli kaikkein kallein hankinta - 5€.


Nätti enkeli liittyi parveen.


Kansainvälistä väkeä liittyi asujaimistoon. Tanssijatar seisoo jalustalla mutta ei silti oikein pysy pystyssä. On tainnut pyörähtää muutaman kerran liikaa. Vartijapoika suorittaa palvelusta edelleen pakkauksensa vankeudessa.

Työkalupakista syntyy jotakin nukeille - asumus tai sitten vain väliaikavarasto tavaroille. Tosi tukevaa tekoa, mutta tässäkin vähän hämää puun ja muovin yhdistäminen. Se lienee nykyään  ihan tavallista lasten tarvikkeissa ja leluissa? Mustat reikälevyt molemmin puolin nousevat urissaan irti kokonaan.
 Sisällä oleva puinen koristeltu laatikko näyttäytyy silmissäni tulevan nukkekodin parvekkeena, kun toinen pitkä sivu poistetaan.
Materiaalia tarvikkeiden askarteluun. Nuo sinivalkoiset helmet sopivat loistavasti kynttilänjaloiksi. Ehkä tässä on matskua myös enkelitaloon, kun on tuollaista herkkää pastellia.

Lemmikkejäkin - vai leluja? vai metsän eläimiä? Vastustamattomia joka tapauksessa 
Kirppikseltä vauhdilla lähtiessäni auton lattialla ollut kassi kaatui ja sitä piti ruveta korjaamaan pystyyn, kun siellä oli rahkapurkit, jotka valuttavat nestettä muille tavaroille. Kurvasin siis Etolan pihaan ja nostin kassin pystyyn. Suuria vahinkoja ei ehtinyt tapahtua, paperit pysyivät kuivina.
Samalla ajattelin poiketa kurkkaamassa miltä ne Etolan nukkekodit livenä näyttävät. VOI! Sanomattoman ihania! Ja siellä oli monia erilaisia, kaikista ei suinkaan ollut kuvaa heidän jouluesitteessään. Tykkäsin erityisesti sellaisesta prinsessalinnasta jossa oli pyöreät tornit kulmissa ja kaareva parveke. WAU! En kehdannut kuvata myymälässä, vaikka kuva kertoisi enemmän kuin sanallinen kuvaus.
Heppoja katselin myös, ne on nykyään tehty erittäin elävän näköisiksi, kiiltävät silmät näyttävät katselevan ihan oikeasti. Ihania, mutta en raskinut ostaa.
Lohdutukseksi ostin kahdella eurolla havuoksan jossa on pari käpyä.

Aion tehdä siitä joulukuusen. Oksat kun ottaa irti niin niitä on kahta eri mallia. Laitan pohjaksi ehkä pahvikartion. Tai sitten leikkaan tuon perusoksan lyhemmäksi. Rupean kohta sitä tekemistä pähkäilemään.