torstai 30. kesäkuuta 2016

Yksiö

Keskiviikkona 29.6.  hain postista uuden urakan, Nukkekotiyhdistyksen yksiön, jonka pitäisi valmistua Seinäjoella marraskuussa avautuvaan näyttelyyn. Tässä paketti on avaamattomana parvekkeella. Jännittää!

Elämäni ensimmäinen yksiö <3

Jos facebookin kerrostaloryhmää ei olisi, ihmettelisin vieläkin miksi paketissa ei ollutkaan wc-kalusteita. Olivathan ne, mutta en älynnyt sitä hyvin pakattua nyyttiä tutkia tarkemmin ennen kuin sain täsmäohjeet ihmettelyyni feissarissa.

(Kunhan  saan opeteltua miten uudesta puhelimesta saadaan kuvia koneelle, lisään niitä tänne.) No nyt osaan, mutta on se hankalaa! Mietin koko ajan jättäisinkö nämä juttujeni jakamiset ihan FBn varaan. Mutta silloin en saisi niitä kaikkien näkyville . . .
Se ikkunanpesukeikaus tässä taannoin (Putosin tuosta pöydän kulmalta tuonne pöydän ja hyllyn väliin ja sain komeita mustelmia vähän joka puolelle) tyhjensikin tämän työpöydän melkein kokonaan. Nyt piti raivata kaikki pois, että yksiön osat saa levitettyä työstämistä varten.

 Materiaali on Forex-levyä, joka on minulle ihan uusi materiaali. Se on kevyttä (iso plussa varsinkin suurissa nukketaloissa), helposti mattoveitsellä työstettävää, mutta silti tukevaa ja taipumatonta, eli kestää jonkin verran painokuormaakin. Sitä käytetään veneiden ja matkailuautojen sisustukseen.

Heti ensimmäisenä päivänä leikkasin kattopalasta sen ylimääräisen osan,  merkitsin kattoon huoneiden paikat ja jatkoin pohjan ja oviaukkojen leikkaamisella.Totesin jo että merkkauksessa saa olla tarkkana, olkkarin seinä tuli 10 senttiä pieleen, onneksi tarkistin ja sen kynän jäljen sai pois kynsilakanpoistoaineella.
Kysymyksiä ja ihmettelyn kohteita:
- tarttuuko liima samalla tavoin levyn kummallekin puolelle? Ne ovat eri väriset
- ikkunoiden paikat päätylevyihin?
- Entä sivuihin? Jos/kun yksiö joskus kotiutuu, niin se näyttää hassulta umpiseinäisenä.
Olohuoneen sisäänkäynniksi halusin kaariaukon. Ovea ei tähän kohtaan tule ollenkaan. Mattopuukolla tuon muodon sai tehtyä melko vaivattomasti. Materiaali on itse asiassa ihan kivaa leikattavaa, tie vaikka muotoilisin hukkapaloista jotakin . . .