keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Evakot

Vasta saapuneet kaksi evakkopariskuntaa rajan takaa ovat kaapaisseet mukaansa sen minkä ehtivät, nyt pitäisi asettua taloksi meille.
Saanko esitellä, Jouni ja Aslak vaimoineen.
  Jouni on hukannut lakkinsa, ja kas kuinka on käynytkään housuille - pölästyikö jotain ihan hirmuisesti vai liukastuiko navetassa persiilleen? Hirmu siivossa housut, täytyy hankkia uudet, ja lakki saada päähän pikimmiten, nytkin on pakkasta -23C!
Äsken tuli revontulihälytyskin, mutta eipä taida taivaan tulia näkyä, kun on niin pilvistä. Olisi vain niin kotoista niitä katsella täällä etelässäkin, tuumavat lappalaiset.

Synttärit tammikuussa joka tiistai

Ihana synttärikuukausi minulla, joka viikko saa juhlia! <3
Eilen hain R-kioskilta miniärräpaketin, jonka Eija oli laittanut matkaan Kajaanista perjantaina. Siitä tuli ilmoitus jo maanantaina 4n jälkeen, mutta en lähtenyt enää takaisin kylille kun juuri olin tullut kotiin.
Ensimmäinen yllätys oli paketin koko - jos tämä on MINI, niin millainen on normaalikokoinen? Kysyn vain! Odotin puolta pienempää laatikkoa, mutta en minä valita . . . varsinkin kun sisältö paljastui.
Kertokoon kuvat, minulta loppuvat sanat.
seitsemän eri kääröä plus kirjekuori

kankaita

koottava pirtin kalusto
lakattua listaa (entistä säleverhoa, kaiketi) 
Oho, tämä viimeinen kuva taitaa olla nurin perin.
Suurkiitos, Eija, mahtava lähetys! Tästä sisällöstä en tiedä mistä alkaisin, niin monta inspiroivaa juttua - ja jotakin ihan välttämätöntä. Kerron lisää toisessa postauksessa.