tiistai 12. heinäkuuta 2016

Akvaariot

Korurasioista tehdään nukkekotiin akvaariot. Hyvät viherkasvit saan tuosta banaanipussista.

 Leikkasin pussista suorakaiteen muotoisen palan sopivasta kohdasta ja teippasin viherkasvit päällepäin pienempään laatikkoon.
 Sekoitin kuivatushiekkaa erikeepperiin. Se oli niin juoksevaa että piti laittaa maalarinteipit pitämään sitä paikoillaan kunnes se kuivui tarpeeksi jäykäksi. Tässä kuvassa näkyy, että kallistelu levitti liimaa pitkin seinää ja kasvi kaatui. Korjasin, moneenkin kertaan, kun en malttanut pitää näppejäni erossa yrittäessäni saada äkkiä valmiiksi.
 Isommassa rasiassa olikin kansi, johon liimasin sisäpuolelle kasvien kuvan. PIenempään ei ollu kantta, niin leikkasin jäykästä pakkausmuovista sopivan kappaleen etuseinäksi.
 Ensimmäiset valitsemani kivet upposivat hiekkaan, joka ei ollut vielä kovettunut. Piti valita isompia kiviä.
 Kaloja ei ole kuin yksi vaaleanpunainen helmi - lehtikala. Tuija lupasi löytää kätköistänsä asukkaita näihin. (Kiitos, ihana systi <3)
 Lisää kasveja leikkasin vihreästä kartongista. Rei'ittäjällä leikkasin ympyröitä vaaleanvihreästä kuitukankaasta. Siitä tuli aika pörröistä jälkeä, sillä rei'ittäjän leikkuuterä ei ollut ihan tarpeeksi terävä. Ei haittaa!
Kasvit pysyvät pystyssä kun tökkäsin ne vähän jähmettyneeseen hiekkaan.
Nämä akvaariot taitavat jäädä vedettömiksi. Kalojen lisääminen tuonee uusia ongelmia, mutta niihin löydetään sitten ratkaisu kun se aika koittaa.

Ei kommentteja: