sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Scavenger

Star Warsin myötä minusta tuli Scavenger eli roskan kerääjä (niinkuin en ennen olisi ollut!) ja suuri Tähtien sota -fani, kun samalla siirryin kivikaudesta nykyaikaan; se nimittäin oli ensimmäinen 3D-elokuva, jonka olen nähnyt.  Nyt haluan nähdä kaikki entisetkin - olen saattanut jonkun, ehkä ekan ainankin -nähdä joskus aikoinaan, mutta paljon mitään en muista siitä. Avaruus kiehtoo käsittämättömässä suuruudessaan, nyt haluaisin perehtyä asiaan syvemmin, kun en oikein tiedä edes mitä/ketä ne jeditkään ovat, muista puhumattakaan.

Mutta asiaan: dyykkasin jonkun jo aikoja hylkäämän muovisen tvn raadon meidän roskiskatoksen takaa. Oikeastaan innostuin noista eri värisistä johdoista, mutta kun ne eivät lähteneet ihan repimällä niin otin koko höskän mukaan roskineen kaikkineen. Kuivuneita lehtiä ja väliin kasvanutta ruohoa tuli mukana sisälle. Rautaosat ovat ruostuneet ihan sormissa murentuvaksi pölyksi, mutta nuo johdot on juotettu kiinni piirilevyihin (?) niin tiukasti että ne pitää vain katkoa pihdeillä. Kehikko on tummaa muovia, joka puhdistuu kostealla pyyhkimällä. Se on ihan sopiva kehys jollekin talolle :) ei kovin syvä, kylläkään, vain 15cm, muuten koko on  41 x 57cm.
Samalla keräsin ilotulituksesta jääneitä hylsyjä. Niitä ei kyllä ollut mitenkään runsaasti, muutama tikku vain. Sellaisia paketteja olisi ollut monia, joissa on pahvihylsyt teipattu yhteen, mutta ne haisivat edelleen vahvasti ruudille - ei tee mieli sellaisia tuoda sisälle sodasta muistuttamaan.

Isoja raketteja oli ammuttu pihassa, korjasin roskikseen suurimman osan, jotka oli jätetty keskelle ajotietä. Muutaman putken otin talteen, ajatuksella että jos on savun hajua niin se ei haittaa, kun niistä tekee pönttöuuneja. Sehän vain tuo ripauksen aitoutta mukaan!
 Sitten on myös syntynyt ajatus hirsimökistä. Mutta mistä materiaalista sellainen rakennetaan? Muistan että lapsuuskodin naapurin pojalla oli hirsimökin rakennussarja, jota tykkäsin koota hirsi kerrallaan. En ole nykyaikana sellaista nähnyt. Pitääköhän kääntyä Järvenpään Hirsirakenteen puoleen?
Keräsin muutamia risuja (koivua ja lehmusta), joista aion  kokeilla kuoria sisusta esiin. Ongelma on että pitäisi olla melko suoraa tavaraa. Noista ei saa kuin muutaman tarpeeksi pitkän ja suoran kappaleen.  Nyt on keittiön lattia kuorisilpun peitossa, kun ulkona parvekkeella ei tarkene puuhommia tehdä. :( Miksi, oi miksi? ei tämä pälkähtänyt päähäni silloin kun ei ollut pakkasta!

Ei kommentteja: