lauantai 23. tammikuuta 2016

Ei ole ainakaan välineistä kiinni

Olen harmitellut että sahauksesta ei tule mitään kun ei ole jiirilaatikkoa, ja kappaleiden työstäminen on tosi hankalaa kun ne eivät pysy paikoillaan. Nyt pysyvät! Ostin kaksi jämerää puristinta, painavat kuin mitkä, mallia 'pro', mutta muuta en haluakaan. Tähän ikään on tullut kokeiltua kaiken maailman halpoja harrastajan välineitämoniín eri tarkoituksiin ja todettua että ei kannata sellaisia hankkia. Ainoastaan kunnon välineillä syntyy kunnon tulos!

 Puristimet ovat halvimmat mahdolliset ja myös lyhimmät tämän merkkiset. Luulisin niiden riittävän miniprojekteihini. Nämä ovat tuota vanhaa mallia, ruuvattavat. Oli siellä sellaisia uudenlaisia kahvoista puristettaviakin, mut kun isällä oli tällaiset (paljon järeämmät, kylläkin)  niin mun mielestä mullakin kuuluu olla.
Vasta kotona näitä kuvatessa tajusin ton merkin nimen ja nauratti!
Muistelen nähneeni sellaisiakin puristimia, missä on jokin lenkki, että saa vaikka neliön muotoiset kappaleet sidottua liimauksiinsa. Ihmettelen ettei paikallisessa Rautiassa ollut sellaisia. Seuraavan kerran kun menen Robbariin, Tokmannille, täytyy katsoa olisiko siellä. Ostin nyt kaksi puristinta ja tiedän, etteivät ne välttämättä riitä. Usein on monta hommaa meneillään yhtä aikaa ja silloin tavitaan monta kiinni pitäjää, Kysyin oisko ollut sellaisia nipsuja - mikähän niiden oikea nimi on? - mutta ei kuulunut valikoimiin siinä kaupassa.
Nyt kun tämä hankinta on tehty, ei voi enää syyttää tekemättömyyttä työkalujen puutteesta. Mitäköhän sitten keksis?

Ei kommentteja: